Bra och varm vinterjacka 2018

Damvinterjackor 2018

Jo, vintern är snart på väg. En bra vinterjacka ska vara varm och praktisk. Hur varm är upp till dig dock att avgöra. Det finns huvudsakligen två typer av vinterjackor. Riktigt varma och tjocka vinterjackor. Dessa har ofta dunfoder. Sen finns det något tunnare vinterjackor. De tunnare vinterjackorna är varma de med men inte så att de håller värmen vid kraftigare minusgrader. Då kompletterar man istället med en tjockare tröja undertill. En bra vinterjacka bör därmed vara rymlig.

Denna artikel har annonslänkar

Punkter för bra en vinterjacka:

  • Varmt fodrad
  • Rymliga ytterfickor, gärna med dragkedja eller knäppning
  • Innerficka
  • Extra ytterficka för plånbok med dragkedja placerad högre upp
  • Bör täcka rumpan
  • Vattentålig
  • Reflexinslag för synlighet i mörker
  • Ställbar huva som gärna får vara avtagbar
  • Ställbara ärmslut

Att hitta en vinterjacka som uppfyller alla punkter ovanför är väldigt svårt, välj vad som är viktigast för dig. Nedan ser du några exempel på typiska vinterjackor:

En bra enkel vinterjacka som är varm från Charhartt. Denna damjacka är inte jättelång men täcker ändå en bit över rumpan och har varmt foder. Luvan är avtagbar. Framfickor med knäppning dör hela öppningen är uppåt, ger mindre risk för att saker ska glida ur.

Varm vinterjacka med 80% dun och 20 fjäder. Lång i modellen och praktiska fickor som har dragkedja. Huvan är löstagbar. Utsidan är nylon vilket är bra för att det står emot snö och vatten bättre (Inte lika vattentät som regnjacka dock). Du hittar denna vinterjacka här.

Motsvarande jackan ovanför men inte lika lång och med indragen midja, inte lika praktisk men har en snyggare form. Se mer här

Nedan en riktigt praktisk vinterjacka. Hög krage som motverkar kalla vindar. Fickor med lock samt även sidofickor för händerna. Bröstficka finns också. Finns även i svart färg. Ställbar midja och många fler praktiska detaljer. Du hittar mer info om den här

Svart vinterparka. Denna jacka är lång i modellen och täcker mycket av kroppen. Den är inte så tjockt fodrad men rymlig som du kan komplettera med olika tröjor undertill. Öppna sidofickor. Se mer av den här.

En moderiktig vinterjacka med form. Denna damjacka för vinterbruk finns i flera färger som marinblå, vit eller kanske svart variant som du ser här. Jackan är tunnare fodrad och inte så rymlig vilket innebär att den inte riktigt fungerar när det är som mest kallt ute, inte om man ska vara ute en längre tid i alla fall. Fördelen är att den har en snygg design. Dragkedjor för fickorna. Se mer här Nedanstående damjacka är marinblå

Nedan en snygg vinterjacka med ställbar midja. Jackan är inte den varmaste typen av vinterjacka men klarar många höst och vinterdagar, pris under 600 kronor du kan se mer här

Det är svårt att hitta en perfekt vinterjacka. En riktigt varm vinterjacka är tjock och det går inte att göra så mycket åt, lite kan fixas med designlinjer. Ska jackan se smalare ut måste den vara smalare men den kan ändå vara lite varmare. Speciellt med bra foder eller dun. I slutändan väljer du vad som är det viktigaste för dig, design, praktiska egenskaper, moderiktig, färg eller något annat.