Skärp och bälten till byxorna

Bälte och skärp till jeans och byxor

För att hålla byxorna på plats behövs ibland lite extra hjälp. Ett skärp, eller bälte som det även kallas gör jobbet. Men det är inte bara att hålla byxorna upp som är grejen med bältet. Den stora grejen är designen. Skärp med rätt och passande design beroende på vad du har för kläder på dig gör en stor del av helhetsbilden av dig. Utöver nyttan bältet gör så om du saknar skärp till byxorna så känns det mer tomt som att något saknas. Skärpet är en del av designlinjerna i det du har på dig, lite som sömmarna hos kläderna ibland kan vara.

Detta inlägg har annonslänkar

Viktig info: Det finns i stort sett inga dam och herrskärp. I de flesta fall är dessa könsneutrala. Fokusera istället på längd och bredd så du får ett skärp som passar din midja samt hylsorna i byxorna.

Svart bälte med silverspänne och finns även i brunt läder

Svart skärp med nitar kan ge en snygg tuffare look:

Klassisk läderskärp som är slätt ska kombineras med att stort snyggt spänne, här är det spännet som gör grejen:

Vill man istället vara enkel så kan ett diskret skärp även fungera, inte minst om du istället vill lägga fokus på tröjan eller accessoar som du bär ovantill. Här kan du köpa enkelt men klassiska svart skärp:

Svart läderbälte

Ytterligare ett klassiska brunt läderskärp med enkelt spänne. Detta ger en tuffare look på ljusa jeans, se till att matcha rätt ovantill

Här kan du hitta ett klassiskt brunt läderskärp:

Brunt läderbälte

Klassiskt brett läderskärp

Här finns även lite bälten av enklare varianter, men flertalet färgrika skärp

Nedan ett lite mer daminriktat bälte, mer info här:

Märkesbälten är populära, inte bara för att det skyltar med ett visst märke utan även för att de faktiskt är snyggt designade.

Lacosteskärp, detta kan spännas exakt där du önskar då det är av klämvariant:

Ytterligare ett snyggt bälte som passar till jeans, köp här

Nedan är ett exempel på när bältesvalet inte blivit så bra. Vitt passar allt kan tyckas men här tar det fokus från allt annat utan att erbjuda något intressant, inte ens ett snyggt spänne. Kombinerat med vitt ovantill hade det fungerat bättre. Dessutom följer inte bältet i detta fall byxorna bra.