Damjacka: Topplista vinterjackor 2012

Vintermodet 2012 för damjackor bjuder på en rad intressanta vinterjackor. Här listar vi en topplista med 10 utvalda favoriter bland vinterjackor för damer, kvinnor och tjejer.

Det finns huvudsakligen två typer av vinterjackor:
1: Tunnfodrade vinterjackor. Dessa passar för höst och vinter, men när det blir minusgrader ute så får man komplettera med en extra tröja under.

2: Tjocka vinterjackor. Dessa jackor har ett tjockare foder där man fortfarande klarar sig med en tunnare tröja under jackan även i minusgrader, om det inte blir riktigt kallt förstås. Då får man ha en extra tröja även till dessa vinterjackor.

Topplistan:

Damjacka nr 1: Dunparkas med löstagbart innerfoder för riktig vinter
Vinnaren då den har allt som krävs av en riktig vinterjacka!
Denna vinterjacka har en ytterdel som är vind och vattentät. Innerdelen består av ett dunfoder som är avtagbart. Jackan har Reflex, mediauttag samt ställbara ärmslut med kardborreband. Finns även i rött.

Damjacka nr 2: Dunjacka, mode från Esprit
En varm och skön dunjacka från Esprit. Mysig och snygg är jackans främsta egenskaper.
Denna marinblåa damjacka har foder av 50%dun/50%fjäder, ställbar midja, hög krage med fleecefoder på insidan och infälld resår i ärmsluten. Finns även i ljusbeige och svart.

Damjacka nr 3: Praktisk vinterjacka i bra kvalité
Jacka som har hög kvalité och många praktiska funktioner (Kompletteras med tröja för kallare vinterdagar).
Detta är en damjacka för höst och vinter. Jackan är vind och vattentålig. Den har ett lätt vadderat foder. Innerficka med mediauttag, hög krage, ställbar huva, bröstfickor med dragkedja och ställbara ärmslut med kardborreband. Finns även i vit och röd.

Damjacka nr 4: Prisvärd damjacka för mild vinter
Praktisk och mycket billig damjacka som täcker rumpan. Jackan har ställbar samt avtagbar huva. Innerficka samt ställbara ärmslut med kardborreband. Tvåvägsdragkedja. Jackan har tunnare foder. Finns även i röd och svart. (Jackan är stor i storleken)

Damjacka nr 5: Snygg och smidig damjacka för vintern
Från Sisters Point kommer denna dunjacka som inte upplevs som bylsig utan sitter rakt och snyggt. Krage i äkta päls. Rymliga fickor, två med dragkedja. 50%dun och 50%fjäder.
Mer info och köp, tryck här.

Damjacka nr 6: Varm vinterjacka med pälskrage
När pengarna inte får styra så kan denna jacka vara intressant. Damjackan har äkta pälskrage och är varm till vintern. Ribbstickad mudd i ärmsluten. Många fickor.
Mer info och köp, tryck här

Damjacka nr 7: Klassisk vinterjacka
En klassisk jacka från Röhnisch för vinterbruk. Jackan har reglerbar samt avtagbar huva, reglerbar midja, innerficka med mediauttag och ärmslut med ribbad mudd. Finns även i röd och svart.

Damjacka nr 8: Moderiktig vinterjacka med dunfoder
Denna prisvärda damjacka från Vero Moda är för den som vill ha en modern vinterjacka med smal midja. Jackan är av kortare modell och har dun/fjäder foder.

Damjacka nr 9: Parkas som täcker benen
Detta är en lätt fodrad parkas som är lite längre och täcker en bit ner på benen. Detta kan vara skönt när det blåser men fortfarande inte är allt för kallt ute. Bälte vid midjan och rejäla fickor.
Damjacka nr 10: Skidjacka
Från välkända Helly Hansen kommer denna skidjacka i hög kvalité. Den har allt för kalla vinterdagar fyllda av aktivitet. Mycket hög grad av vattentätt material. Inbyggt Recco räddningssystem som består av en speciell passiv bricka (kräver inte batterier) som kan lokaliseras av Recco detectorer som räddningstjänsten vid flertalet stora skidanläggningar i Sverige har. Ärmslut med kardborreband. Alla fickor har dragkedja. Snölås i midjan. Liftkortsfick. Jackan är gjort för snöaktiviteter. Finns även i lila.

Bubblare:
En damjacka på väg in på listan är denna snygga dunjacka. Vattentät och har fickor med dragkedjor. Mediauttag i innerficka. 80%dun och 20% fjäder.

Tips:
Egenskaper som är extra bra för vinterjackor:
– Vind och vattentätt material
– Krage som går långt upp över halsen
– Rymliga ytterfickor för vantar
– Innerficka med dragkedja för värdesaker
– Reflex som syns i vintermörkret
– Huva (Gärna ställbar och avtagbar vid behov)
– Ställbara ärmslut. (Vinterjackor kan med fördel vara något stora men det är bra om ärmarna inte glider för långt ner över händerna.)

Vi hoppas att dessa tips hjälpt dig att hitta en bra damjacka till vintern!