Om

Fakta om bloggen:
Detta är en sajt som i första hand specialiserar sig på damjackor, dvs jackor för kvinnor. Vårt mål är att presentera utvalda damjackor för att ge dig inspiration. Vi hoppas att du hittar din damjacka här på denna sajt, om vi lyckas med så är vi jätte glada. Vi samarbetar med flera kända online företag som säljer damjackor och mycket mera som kan tänkas passa till din damjacka. Vi hänvisar till flera olika mode affärer och väljer de bästa och snyggaste damjackorna från dessa, på så sätt kan du få inspiration att hitta din damjacka här på ett sätt som inte en ensam butik kan ge.

En bra damjacka ska följa modetrenderna och självklart vara snygg! Den ska vara praktisk och passa för ändamålet när den ska användas.

Vinterjacka: En damjacka för vinter bruk ska först och främst hålla dig varm. Yttertygen kan med fördel vara av syntetmaterial då dessa håller vatten och vind utanför. En riktigt exklusiv dam vinterjacka har stoppning av dun. Dunet håller dig varm samtidigt som det är luftigt och bekvämt.

Vårjacka: En damjacka för vårbruk kan ha ett lätt innefoder. Den kan gärna vara ljus för att uttrycka den kommande sommaren, men det är absolut inte ett måste.

Sommarjacka: En damjacka för sommarbruk ska vara tunn, utan foder. Färg och form ska vara så att du känner dig extra glad och energirik när du ska gå ut. Du bör även ha en extra sommarjacka med vind och vattentätt material för regniga och blåsiga dagar.

Höstjacka: En damjacka för hösten kan ha ett något tjockare innefoder än vårjackan. En höst damjacka kan gärna vara av vind och vattentätt material då höstvindarna kan vara kyliga. Färgsättningen i höstmodet är ofta något mörkare, men det är inte alls ett måste. En ljus jacka syns ju bättre i höstmörkret! Välj en damjacka till hösten som du tycker är snygg och passar dina praktiska behov.

För tuffare fritids behov: För tuffare miljöer och aktivare fritidsliv kan det vara värt att köpa en damjacka som är lite mer tålig för vind och vatten för att hålla dig torr i alla situationer. Gore-tex material är helt vattentätt men ”andas” ändå innefrån och ut och är bra för tuffare miljöer. Bättre damjackor finns idag också med vattenskyddade dragkedjor. En bra fritidsjacka har även många praktiska fickor både på insidan och utsidan, självklar med dragkedjor.

För festen: En damjacka för festen, behövs det? Nu är det kanske så att en jacka hänger man av sig för det mesta ganska fort. Men ska du på en fin fest så vill du säkert inte komma med en gammal smutsig jacka ändå. En fest kan också hållas utomhus och då kan det vara aktuellt att ha en jacka på sig hela tiden eller framåt kvällen. Så ska du köpa en jacka till festen, då gäller bara en sak: Du ska känna dig snygg och fräsch! En moderiktig jacka är en fördel. En jacka till festen behöver inte vara praktisk. I sådana här fall får man lägga allt på att du helt enkelt ser bra ut! resten kommer i andra hand.

Sportjackor: En bra sportjacka ska vara smidig och följsam. Den ska följa dina rörelser utan att du känner dig hindrad. Den bör därför vara mjuk och gärna ha ett töjbart material när det gäller tunnare jackor. Samtliga fickor bör ha dragkjedja så dina saker inte trillar ut. En sportjacka bör också ha ett material som andas men samtidigt är vind och vattentätt.

Canada Goose: Canada Goose jackor är mycket populära för de som vill ha en bra dunjacka. Men köp inte en piratkopia, läs detta meddelande från Canada Goose så förstår du varför.